+36-70/358-62-44 info@mandalasobarlang.hu

Mire számíthatsz nálunk?

Avagy a sószoba részletei

 

A Mandala Sóbarlang sószobája egy nagy sóhomokozó, az egész szoba kristálysóval van beterítve. Ennek következtében utcai cipőben nem szabad bemenni. A legkényelmesebb, ha zokniban mész be, főként ha kisgyere(ke)kkel érkezel, hiszen valószínűleg együtt fogtok játszani a sóban. Amennyiben nem szeretnéd levenni a cipődet, lábzsákot biztosítunk, amelyet bármely cipőre felhúzhatsz.

A levegő hőmérséklete 18-22 °C közötti, így ennek megfelelő ruházattal készülj. Sóhomokozás során a ruhátok is sós lesz, amely nem árt a ruháknak, de a sötét színű anyagokon meglátszik (természetesen mosás után nem hagy foltot).

Mivel a sószobában nemcsak a levegő sós, hanem minden felület, ezért nem célszerű a holmidat bevinni. A fogadótérben kulccsal zárható szekrények várnak, oda elhelyezheted a táskádat, illetve bármit, amit a sószobán kívül hagynál.

A sószobába enni- és innivalót tilos bevinni a higiénikus környezet megtartása érdekében. Kisgyerekeknek folyadékot cseppmentes itatópohárban tudsz bevinni, de a sóterápia idején bármikor kijöhettek inni, enni.

A Mandala Sóbarlang egész területén, így a sószobában is elérhető a wifi; akár a sóterápia közben is dolgozhatsz/szórakozhatsz okoseszközöd használatával. (Fontos információ, hogy a só erősen errodálja az eszközök fém alkatrészeit! A hatása természetesen nem érezhető 60 perc alatt, de ha rendszeresen használod bent eszközeidet, érdemes félévente szakemberrel tisztíttatni a belsejüket.)

Hogy a sószobában eltöltött idő kellemesen teljen, a gyerekek számára rengeteg játékkal készültünk, a felnőtteknek pedig kényelmes nyugágyakat biztosítunk. A sószobában kellemes zene szól a háttérben.

Amikor kizárólag felnőtt vendégeink vannak, akik a sóterápia mellett relaxálni, feltöltődni szeretnének, fényterápiát is alkalmazunk, és a kikapcsolódáshoz megfelelő zenei aláfestést is biztosítunk.

Amikor belépsz a sószobába, érzékelni fogod, hogy kellemes félhomály van bent, ami elsőre talán sötétnek tűnik, de néhány perc alatt a szemed tökéletesen alkalmazkodni fog a fényviszonyokhoz. A félhomály megteremtése azért fontos, mert csökkent fényességű környezetben az idegrendszer lecsillapodik, lassul és mélyül a légzés, mélyebbre jut a tüdőben a sós levegő, így hatékonyabb a sóterápia.

Miután kijössz a sószobából, ne rohanj! (Ha nem muszájcool) A 60 perces sóterápia során flow állapotba kerülsz a környezetnek és a körülményeknek köszönhetően, ha lehetőséged van rá, próbáld ezt az állapotot tartani egész nap (egész héten, egész hónapban, egész évben). A mai rohanó világban jól esik egy kicsit visszalassulni a természet tempójára. A sóterápia után a vendégünk vagy egy teára vagy kávéra!

Szeretettel várunk!