+36-70/358-62-44 info@mandalasobarlang.hu

Az ünnepek közeledtével sokan veszünk vagy készítünk gyermekeinknek, szeretteinknek adventi naptárat. Gyerekkoromból emlékszem, hogy többnyire a “hagyományos”, minden napra egy csoki típusú adventi naptárat kaptunk testvéreimmel a szüleinktől. Az én kislányom tavaly Karácsonykor még csak két éves volt, így akkor nem láttam értelmét ilyesfajta naptárnak. Idén azonban már elég értelmes, hogy lássa az összefüggést a kis ablakok kinyitása és az idő múlása között, így mindenképpen szeretnék neki adventi naptárral készülni.

Alapvetően nincs bajom a csokoládéval, de azért nem szeretném, ha minden nap fogyasztana a kislányom, még ha olyan csekély mennyiségben is, mint ami a bolti adventi naptárakban van. Ehelyett egy másik, szintén egyszerű megoldást választottam (értsd, nem az egészet én készítettem). A Flying Tiger design boltban többféle adventi naptár is kapható, ezek közül az egyik DIY, azaz csináld magad típusú, üresen 1300 Forint volt. A doboz belseje kihúzható, és a fakkok tetszés szerint bármivel megtölthetőek. A naptár többször is felhasználható, így jövőre is ebbe lehet majd rejteni az apróságokat.

Én mindenféle apróságokat tettem bele, pl. Jégvarázsos hajgumit és csatokat (ez a legújabb imádat a kislányomnál), állatos és karácsonyi témájú pecséteket, kis kiszerelésű gyurmát, illatos zsírkrétát, színezhető hűtőmágneseket és egészséges(ebb) nassolni valókat, aszalt gyümölcsöket. 

Idáig jutottam, amikor eszembe ötlött, hogy ez így mind szép és jó, de szeretném még egy kicsit felturbózni a karácsonyi hangulatot és készülődést.

Az interneten kutakodva találtam rá egy kedves adventi mesére, ami 24 részre van osztva, így minden napra jut egy rövid mese részlet, és a végén összeáll a teljes történet. (Az interneten több helyen is megtalálható ugyanez a mese, de az eredeti szerzőjét nem sikerült felkutatnom.) A mesét kinyomtattam, az oldalakat összehajtogattam, és az apróságok mellé betettem az adventi naptár dobozkáiba.

Nálunk otthon egyébként is az a szokás, hogy reggel olvasok neki egy mesét ébredéskor, így könnyebben kikel az ágyból. Remélem decemberben a különleges mese még nagyobb ébresztő potenciált jelent majd 🙂

Ez az adventi mese kiváló kiegészítője bármilyen adventi naptárnak, legyen az csokis, házi készítésű, vagy egészen rendhagyó! Ha Te is szeretnéd mesével kiegészíteni az ünnepi hangulatot, INNEN letöltheted az egészet.

Ha pedig szeretnétek egy aranyos karácsonyi kirakóst is, töltsétek le ezt a nyomtatható sablont! Én kinyomtattam, lelamináltam, hogy tartósabb legyen és kivágtam. A kislányomnál óriási sikere volt 🙂

Bár a kislányomnak idén először adok adventi naptárat, a férjemnek már évek óta készítek valamilyen egyedi, kreatív naptárat. Persze nem a cuki télapós-rénszarvasos fajtából 🙂 Ha szeretnétek, következő bejegyzésemben megmutatom az adventi naptár (idei) felnőtt verzióját, amihez nem tartozik mese, de csak az alkoholtartalom miatt 18 karikás! 😀

Koós Brigitta

Koós Brigitta

A Sóska Vezetője

Matematikus, erdei magaslati kötélpálya építő és nehézgép kezelő (is) vagyok. Folyamatosan keresem az új kihívásokat, szeretem megmérettetni magamat a legkülönbözőbb területeken. Jelenleg a Sóska Sóbarlang útját egyengetem, amely Budapest egyetlen, kifejezetten gyerekeknek készült sóbarlangja. Egy kislány anyukája, és megszámlálhatatlan porcica szerető gazdája vagyok.