+36-70/358-62-44 info@mandalasobarlang.hu

Mi az allergia?

 

Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atkák, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek stb.

Az allergia az első típusa a túlérzékenységi reakcióknak, mely úgy jön létre, hogy az allergén kapcsolódik az IgE molekulához, mely előidézi a masztociták és bazofilek degranulációját. Az így felszabadult anyagok (citokinek, interleukinek, hisztamin, prosztaglandinok) gyulladást váltanak ki a szövetekben.

A tünetek nagymértékben változnak attól függően, hogy milyen szervben történik az allergiás reakció. Így azok az allergének, melyek levegő által terjednek (mint például a pollen vagy az atkák) a légutak és a szem szaruhártyájának a gyulladását

okozzák. Ilyen a szénanátha, mely az orrnyálkahártya megvastagodását, orrváladékozást, tüsszentést, a szem irritációját, könnyezést okoz. Ha az allergén bekerül a tüdőbe, asztmás tüneteket is okozhat: nehézlégzés, köhögés, sípolás. Ha az allergén az emésztőrendszerbe kerül a következő tünetek jelentkezhetnek: hasüregi fájdalom, hányinger, hányás, puffadás, hasmenés. A bőrön jelentkező allergiás reakciók, mint az ekcéma vagy az urticaria bőrpírrel, duzzadással járnak.

A legtöbben az allegiaszezonban mindent megtesznek azért, hogy enyhítsék a tüneteket. A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint az allergiások egy szezonban akár 30.000 Ft-ot is költhetnek az orvosok által felírt vagy a patikákban vény nélkül kapható készítményekre, amelyek sokszor önmagukban nem szüntetik meg a tüneteket. Az allergia, mint az immunrendszer túlzott reakciója a környezeti hatásokra, azonban nem mindig enyhíthető különféle gyógyszerekkel, kemikáliákkal. Habár ez a megoldás is lehet hatékony, de szervezetünkben hamar kialakul a hatóanyagok elleni a rezisztencia, illetve számos kisebb-nagyobb mellékhatással is számolhatunk.

Segítséget jelenthet azonban az allergiás tünetektől szenvedőknek, egy régi hagyományon alapuló, rendkívül hatékony terápia, a sóterápia.

 A só minden élőlény számára életfontosságú. Ez különösen érvényes asztmás, allergiás és autoimmun megbetegedésekre. A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül. A só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában; felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben.

Téged is gyötör az allergia?

Próbáld ki hibrid sóterápiás kezelésünket!

Legyél tesztelőnk, és megajándékozunk 3 alkalom kombinált terápiás kezeléssel, ahol egyszerre hat a sóterápia és a fényterápia.

Jelentkezz most!

Adatkezelés:

15 + 4 =

Az adatvédelmi nyilatkozatot itt találod!

 

Az első 10 jelentekzőnek tudunk lehetőséget biztosítani az ingyenes tesztelésre! A jelentkezésnek nincs alsó vagy felső korhatára, de kiskorú gyermekek csak felnőtt kíséretével vehetik igénybe a terápiát. Három alkalom terápiás kezelés után (minimum 1 alkalom hetente) már érezhető a kombinált sóterápia pozitív hatása, erősen csökkennek az allergiás tünetek.

A gyógyszer- és mellékhatásmentes kezelés, a sóterápia, hatékony kiegészítő terápia az alsó- és felső légúti betegségek tüneteinek enyhítésére, jelentősen javítja az életminőséget, fontos szerepe van légzőrendszerünk egészségmegőrzésében, a sportolók teljesítménynövelésében, alkalmas az immunrendszer és a szervezet ellenálló képességének javítására is, így megelőzve a lehetséges légúti panaszokat. Kifejezetten gyermekek számára is ajánlott, hiszen számos korunkban népbetegségnek számító problémára

– mint például a fülgyulladás, arcüreggyulladás

– hatékony megelőzési módszer lehet.

A bőrgyógyászatban már évtizedek óta használnak sikeresen az allergia kezelése kapcsán különböző fényterápiákat. Tudományosan igazolt tény, hogy az orrban, ill. a bőrben lezajló gyulladásos folyamatok nagyon hasonlóak – így ma már a fényterápiás allergia kezelése is elérhető alternatív kezelési mód lehet az allergiában szenvedőknek.

A cikk forrása itt, itt és itt.

Ne habozz, tegyél egy próbát Te is!

A Sóska Sóbarlang összetett, hibrid sóterápiás eljárásával hatékonyan segít az allergia, a nátha, a felső légúti megbetegedések és egyes bőrbetegségek kezelésében. A terápia egy erre a célra kialakított, speciális helyiségben történik. Gyermekek és felnőttek számára egyaránt kényelmes és különleges környezettel várunk a Széll Kálmán tér közelében!

További információ és bejelentkezés:

06-70/358-6244
info@soskasobarlang.hu
Sóska Sóbarlang – 1024 Bp. Lövőház u. 16/a fszt.3

Koós Brigitta

Koós Brigitta

A Sóska Vezetője

Matematikus, erdei magaslati kötélpálya építő és nehézgép kezelő (is) vagyok. Folyamatosan keresem az új kihívásokat, szeretem megmérettetni magamat a legkülönbözőbb területeken. Jelenleg a Sóska Sóbarlang útját egyengetem, amely Budapest egyetlen, kifejezetten gyerekeknek készült sóbarlangja. Egy kislány anyukája, és megszámlálhatatlan porcica szerető gazdája vagyok.