+36-70/358-62-44 info@mandalasobarlang.hu

A Sóska Sóbarlang sószobájában egy speciális folyadékot, a Somadrin klímaoldatot használjuk, hogy teljesebbé tegyük sóterápiás eljárásunkat.

Jótékonyan hat: nátha, asztma, hörghurut, légcsőhurut, arc-és homloküreg-gyulladás, krupp, pollenek okozta allergiában szenvedőknél, valamint általános immunrendszer erősítő hatású.

Évszázadok óta közismert tény, hogy egyes barlangok, illetve sóbarlangok és a sós tengeri levegő az emberi szervezetre, főként a légzőszervekre jótékony hatást gyakorol, amit a népi gyógyászat régóta folyamatosan használ.
A Somadrin oldat egy speciális kristályszerkezetű, telített sóoldat, amely csak természetes anyagokat tartalmaz. A párolgása következtében létrejött klíma megközelíti, de bizonyos értelemben felül is múlja a természetes barlangok hatását.
A Somadrin oldat zárt légtérben, nagy párolgási felületű edényekbe öntve, mindenféle motorizáció nélkül úgynevezett passzív módon, szoba-hőmérsékleten meginduló párolgása következtében alakítja ki a mikroklímát. A helyiség relatív páratartalma növekszik, a magas relatív páratartalom finom eloszlású aeroszol formájában van jelen. Az aeroszolos cseppekben elemi szinten megtalálhatóak az egészségre nem káros ásványi anyagok, melyek a beszívott levegővel a légzőszervek felületére tapadva fejtik ki hatásukat.
A Somadrin oldat párolgása következtében a levegőben lévő ionok töltése megváltozik, több lesz a negatív ion. A negatív ionizációnak és a magas párakoncentrációban oldott sókristályoknak köszönhetően erősödik a légzőszervek csillószőrös hengerhámjának aktivitása, ezáltal fokozódik az öntisztulás, aminek következtében enyhülnek, illetve megszűnhetnek a gyulladásos folyamatok.
A Somadrin oldat párologtatása során a levegő abszolút víztartalma lényegesen alacsonyabb, mintha csapvizet párologtatnánk. A levegő alacsony abszolút víztartalma szintén élettani jelentőségű. A viszonylag száraz levegő a tüdőjáratokban sok vizet tud felvenni a telítettségéig. Az emelkedett vízleadás csökkenti a nyálkahártyák váladékának mennyiségét. Az így kialakult levegő hozzájárul a jó közérzet, a jó egészségi állapot fenntartásához.
Bővebb információt itt találsz a Somadrin oldatról!
Koós Brigitta

Koós Brigitta

A Sóska Vezetője

Matematikus, erdei magaslati kötélpálya építő és nehézgép kezelő (is) vagyok. Folyamatosan keresem az új kihívásokat, szeretem megmérettetni magamat a legkülönbözőbb területeken. Jelenleg a Sóska Sóbarlang útját egyengetem, amely Budapest egyetlen, kifejezetten gyerekeknek készült sóbarlangja. Egy kislány anyukája, és megszámlálhatatlan porcica szerető gazdája vagyok.